A fun request popped up in my mailbox. The presenters of this radio station where doing “challenges” and of the presenters drew the short straw for the bondage sexperiment challenge! The presenter was Erik-Jan Rosendahl for the program “Het Avondcircus” on SLAM!

Here’s Erik Jan’s sexperiment guided by RopeMarks’ own Black Widow.

I wrote a short article for SLAM! to use (in Dutch):

Wat is Kinbaku? Dat is een vraag die lastiger te beantwoorden is dan je zou denken.

Kinbaku is een manier van bondage die komt uit Japan. Letterlijk betekent Kinbaku “strak gebonden”. Om als Westerling Kinbaku beter te begrijpen kun je parallellen trekken tussen kinbaku en BDSM. Dit blijft een beetje appels en peren vergelijken, het is wel allebei fruit.

Voor kinbaku om te komen waar het nu is heeft het een history doorlopen. De meest opvallende is hojo jitsu. Veel van de patronen die we tegenwoordig gebruiken zijn te traceren naar specifieke hojo-bondages. Een andere opvallende historie is de manier waarop de Togukawa familie na eeuwen van oorlog via een militair dictatorship vrede in Japan heeft gebracht. Een aantal van de martel methodes die destijds gebruikt werden gebruiken we nu binnen Kinbaku op een “BDSM”-erotische manier.

Zoveel mensen zoveel smaken, ieder gebruikt en/of ervaart Kinbaku op zijn eigen manier. Dit is o.a. wat de vraag “Wat is Kinbaku?” zo moeilijk te beantwoorden maakt. Ik denk dat ieder de vraag voor zich moet beantwoorden. Wat is daarvoor nodig? Een milde interesse in de Japanse cultuur en mindset en een leraar die je meeneemt langs de bondages, veiligheid, achtergrond, connectie met je partner en verdieping van je relatie. Hiermee kun je zelf beantwoorden “Wat is Kinbaku?” en waarom dit tegenwoordig zo populair is.

 

SLAM! YouTube Instagram | Erik Jan | Black Widow | RopeMarks